Nogometna reprezentacija BiH je danas savladala Dansku u polufinalu Kirin Cupa, koji je se igra u Japanu. Zmajevi su nakon 2:2 u regularnom dijelu boljim izvođenjem penala prošli u finale. Utakmicu je za portal Klix.ba komentarisao reprezentativac Toni Šunjić.

“Prvo poluvrijeme nismo odigrali loše, ali smo primili naivne golove, međutim, sabrali smo se i u drugom poluvremenu igrali zaista dobro. Zahvaljujući izmjenama i motivacijskim riječima selektora uspjeli smo se vratiti, izjednačiti na 2:2, a na kraju smo bili uspješniji pri izvođenju penala, što je nagrada za naš trud”, izjavio je Šunjić.

Reprezentacija je danas pokazala da može i bez velikih imena.

“Dobro smo stajali na terenu kao ekipa, svi smo radili svoj posao i bilo je lakše u drugom poluvremenu. Nastupili smo bez najvećih zvijezda, ali su ovi momci pokazali da se na njih može računati”, rekao je bh. reprezentativac.

BiH će u finalu Kirin Cupa gotovo sigurno igrati protiv Japana.

“Japanci imaju najveći motiv, domaćin je. Na nas je utjecao dug put i promjena vremena, igrači su umorni. Čeka nas teška utakmica, ali smo u prvom susretu pokazali da možemo uspjeti, nadam se da ćemo se u finalu pokazati u pravom svjetlu”, završio je Šunjić.

KOMENTARI:
Loading...