Manchester City gostuje u Brightonu, a Liverpool dočekuje Wolverhampton u susretima u kojima se odlučuje novi prvak Engleske. City ima sve u svojim rukama jer bi pobjedom protiv rasterećenog protivnika obranio naslov prvaka, dok u svakom drugom slučaju ne odlučuje sam o sebi.

No postoji i jedan scenarij u kojem bi engleskog prvaka odlučila majstorica, iako su šanse za takav rasplet gotovo nikakve. Budući da poredak u Premiershipu odlučuje gol-razlika, a nakon nje broj postignutih golova, majstorica bi se igrala u slučaju sljedećeg raspleta događaja:

City bi od Brightona morao izgubiti s četiri gola razlike, a Liverpool s Wolvesima remizirati s onoliko zabijenih golova koliko ih je City primio. Primjerice, Brighton senzacionalno pobijedi City 4:0, a Liverpool i Wolverhampton odigraju 4:4. U tom bi slučaju obje momčadi imale identičnu gol razliku, 91:66. Ista situacija dogodila bi se da City izgubi 1:5, a Liverpool odigra 5:5 ili 2:6 i 6:6, 3:7 i 7:7…

To je, ipak, samo teorija pa ćemo novog prvaka Engleske najvjerojatnije dobiti nakon današnjih 90 minuta. City može postati prva momčad nakon 2009. koja je obranila naslov dok Liverpool titulu čeka od 1990. godine.

(Index.hr)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...