Aktivan je kada treba uskočiti u neku humanitarnu akciju, što je lako uočljivo prema objavama na društvenim mrežama, posebno na Instagramu. Tu je i kada treba čestitati bilo kakav uspjeh bh. sportista, no zna s vremena na vrijeme objaviti i po neku zanimljivost.

Tako je danas objavio zajedničku fotografiju sa Devinom Bookerom, i to nakon što je košarkaš Pheonix Sunsa ubacio 47 poena Los Angeles Lakersima i tako svom timu donio pobjedu za plasman u konferencijsko polufinale, i to u okršaju s aktuelnim prvacima.

– Ovaj dječak je poseban, rekao sam to od prvog dana – napisao je Teletović u prilogu fotografije na kojoj su on i Booker.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirza Teletović (@mirzateletovic12)

Na svom Storyju rođeni Jablaničanin je otišao korak dalje, pa je na fotografiji na kojoj poziraju Booker i LeBron dodao “Od koga je učio šutirati”.

Za one koji ne znaju jedina sezona koju je Teletović odigrao u dresu Sunsa (2015/2016) bila je ujedno i rookie sezona sadašnje prve zvijezde ekipe iz Phoenixa, a poznajući Mirzine šuterske sposobnosti nije teško odgovoriti na pitanje koje je postavio na Storyju svog Instagram profila.