Ovu informaciju potvrdio je švicarski klub na zvaničnoj web stranici.

Švicarci su se zahvalili našem treneru na svemu šta je učinio za klub od 2020. godine do danas.

– Dolazak Mehe Kodre u ljeto 2020. godine poklopio se sa klupskom ambicijom da profesionalizira svoju sportsku strukturu. Izazov koji su uspješno prihvatili bh. trener i njegov štab, omogućio je FC Lausanne da stvori reputaciju čvrste ekipe, sposobne da se takmiči s velikanima švicarskog fudbala, o čemu svjedoči historijsko treće mjesto ostvareno na kraju sezone 2020/21, ili ubjedljive pobjede protiv Siona u Kupu Švicarske (4:0).

Više od statistike i brojki, pamtit će se važne tačke iz Kodrine ere, a to su profesionalnost, iskustvo i vizija. Diskretna, ali simpatična osoba, Meho Kodro se može cijeniti po svojim ljudskim kvalitetima. FC Stade Lausanne mu se želi iskreno zahvaliti na njegovom radu i doprinosu klubu, te mu želi mnogo uspjeha u budućnosti – navodi se u tekstu objavljenom na klupskoj web stranici.

Kodro je na klupi ovog kluba u ovoj sezoni upisao 14 pobjeda, osam remija i 16 poraza u svim takmičenjima. Tokom trenerske karijere bio je pomoćnik u Real Sociedadu, kao i trener juniorske selekcije i drugog tima ovog tima. Osim što je sjedio na klupi Zmajeva, u BiH je radio i kao trener FK Sarajevo, dok je u švicarskoj vodio Servette.