– U dogovoru sa epidemiološkom službom i Kriznim štabom Kantona Sarajevo uoči utakmice osmine finala Kupa BiH igrači i stručni štab FK Sarajevo danas su prije polaska u Banja Luku obavili PCR testiranje. 
 
Testiranje je obavljeno preventivno,u cilju zaštite igrača i stručnog osoblja. Rezultati su pokazali da su svi igrači i stručni štab negativni na prisustvo korona virusa – saopćeno je iz FK Sarajevo. 

VEZANI TEKST – Potvrđeno sa Pecare: Protiv Sarajeva nastupilo šest igrača pozitivnih na COVID-19!

U Banja Luku su uz odobrenje nadležnog epidemiologa Kriznog štaba Kantona Sarajevo otputovali sljedeći igrači: Džafić, Dizdarević, Dupovac, Miličević, Šerbečić, Adukor, Oremuš, Hodžić, Pidro, Islamović, Salčin, Sušić, Pejović, Đokanović, Rahmanović, Mustedanagić, Fanimo, Hebibović, Tatar, Velkoski, Handžić i Ahmetović. 
 
Stručni štab u Banja Luku putuje automobilima, a igrači sa dva autobusa. U hotelu će svi biti smješteni u jednokrevetnim sobama poštujući sve epidemiološke mjere. 
 
Medicinski tim Fudbalskog kluba Sarajevo zakazao je još jedno testiranje za kraj sedmice uoči utakmice 12. kola Premijer lige BiH. 
 
Utakmica osmine finala Kupa protiv Krupe na rasporedu je sutra 21. oktobra sa početkom u 15 sati.