Nakon utakmice trener Tottenhama Mauricio Pochettino jednostavno nije mogao obuzdati emocije.

“Još je teško govoriti. Emocije su nevjerovatne, hvala fudbalu. Moji igrači su heroji, tokom godine sam svima govorio sa ovu grupu momaka da su oni heroji. U drugom poluvremenu su bili nevjerovatni. Hvala fudbalu, ovakve emocije bez fudbala su nemoguće. Hvala svima koji su vjerovali u nas. Teško je ovo opisati riječima”, izjavio je nakon utakmice Pochettino, pa nastavio:

“Pričali smo prije utakmice, kada radite i kada osjećate ljubav to nije stres, to je strast čitavog tima. Pokazali smo da volimo sport i fudbal. Danas je bilo nevjerovatno. Bilo je uživanje gledati ovakvu utakmicu.”

“Teško se nadmetati na ovom nivou. Toliko sam zahvalan što sam trener. Zahvalan sam što sam u fudbalu i što proživljavam ovakav fudbal… Oni su svi heroji, ali Lucas Moura je superheroj. Od prvog do posljednjeg trenutka, teškog trenutka u proteklih pet godina”, istakao je trener Tottenham nakon čega više nije mogao obuzdati suze:

“Želim se prisjetiti svoje porodice, nevjerovatno je nagraditi ih ovako… Morao biti spremni za narednu utakmicu u nedjelju, a onda se spremati za finale”.

“Thank you football. Thank you my players, they are heroes.”

“Without football it is impossible to live.”

No, thank you

Mauricio Pochettino cries during his post-match interview with @DesKellyBTS.

This means everything to him… pic.twitter.com/ArpQwwnwDH

— Football on BT Sport (@btsportfootball) 8. svibnja 2019.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...