Mehmed Baždarević na spisak za naredne utakmice reprezentacije BiH uvrstio je i 26-godišnjeg Tonija Šunjića, koji ove sezone bilježi odlične partije u dresu ruskog Kubana.Stasiti defanzivac bio je sretan kada je saznao da je dobio poziv i od strane novog selektora, a u razgovoru za SportSport.ba govorio je o predstojećem kvalifikacionom meču, ambicijama svog tima, ali i o eventualnoj promjeni sredine u ljetnom prijelaznom roku.

Šunjić ističe da naša selekcija pod svaku cijenu mora pobijediti Andoru, iako je svjestan činjenice da zadatak neće biti nimalo lagan.

“Prije svega, iskoristio bih priliku da se zahvalim selektoru na pozivu i veliko je zadovoljstvo što ću i u narednom periodu biti dio reprezentacije. Pred nama su u ovom mjestu dvije utakmice, ali naravno da je mnogo važnija ova sa Andorom koju moramo dobiti pod svaku cijenu. Svjesni smo da neće biti lako i svi igrači će morati dati svoj maksimum”, kazao je na početku razgovora Šunjić, koji ne sumnja u plasman reprezentacije BiH na Evropsko prvenstvo.

“Ja se nadam da ćemo se plasirati i treba biti optimističan dokle god postoji mogućnost. Čeka nas težak zadat, jer morat ćemo dobiti sve utakmice, a moraju se i ostali rezultati poklopiti. Kvalitetna smo reprezentacija i nema razloga da ne budemo optimistični.”

Šunjić je ove sezone jedan od najstandarnijih igrača u momčadi Kubana, ali igrama svog tima u prvenstvu nije mnogo zadovoljan.

“Jučer smo poraženi od Rostova i ne možemo nikako biti zadovoljni rezutatima u prvenstvu. Pa, u posljednje dvije utakmice osvojili smo svega jedan bod, dok smo u Kupu mnogo uspješniji. Prošli smo u polufinale, na domaćem terenu dočekujemo CSKA i sve je otvoreno.”

Tokom januarskog prijelaznog roka za usluge ovog skromnog Mostarca interesovali su se njemački bundesligaši Freiburg, Stuttgart i HSV.

“Upoznat sam s navodnim interesom njemačkih klubova, no ne opterećujem se mnogo s tim. Zadovoljan sam u Kubanu, a ako dođe konkretna ponuda onda bih već razmislio o odlasku. Sada ne razmišljam o tome”, riječi su Šunjića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Inače, Šunjić je u dosadašnjem dijelu ruskog prvenstva postigao jedan gol, a prije dolaska u Kuban nosio je dresove Zorye, Kortrijka i Zrinjskog.

KOMENTARI:
Loading...