Centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Andrija Stipanović, nastavio je sa dobrim igrama u turskom Trabzonsporu.

Trabzonspor je danas sa 88:73 savladao Kolejliler, a Stipanović je ubacio 14 poena uz 7/8 šut iz igre.

“Hvala Bogu, upisali smo još jednu pobjedu. Igramo sve bolje i pobjeđujemo. Ovo nam je osma pobjeda u nizu i već nam je lakše. Više ne gledamo prema dolje, već prema gornjem dijelu tabelu i sada smo u zoni play-offa. Rasterećeniji smo”, rekao je Stipanović za SportSport.ba, dodavši:

“Danas sam odigrao dobru utakmicu. Ubacio sam sedam od osam šuteva za dva, ali sam generalno zadovoljan kako sam igrao. Paše mi sistem Nene Markovića, tako da je lopta sada češće kod mene nego prije”.

Stipanović ističe da mu je dobro raditi s Markovićem i da je ovaj proslavljeni bh. košarkaš donio Trabzonsporu sve ono što je potrebno da klub ostvaruje pobjede.

“Neno i ja se dobro razumijemo. Super je trener i nadam se da ćemo do kraja obojica biti uspješni u Turskoj.  Naši smo, naravno da nam je sve lakše”, isitče Stipanović, te nam je za kraj dao komentar na Evropsko prvenstvo naredne godine.

“Šanse su nam velike i nadam se da ćemo na EP-u biti svi zajedno. Grupa je teška, ali svakog možemo pobijediti i nadam se da ćemo do tada svi biti zdravi i spremni. Mislim da možemo daleko, a pokazali smo koliko možemo na prošlom Eurobasketu”.

KOMENTARI:
Loading...