VEZANI TEKST – Hoće li pristati: Edinu Džeki će biti prepolovljena plaća ako ostane u Romi

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ima još godinu ugovora s klubom sa Olimpica, no šta će biti s njim, odlučit će novi trener Jose Mourinho.

Za ovu sedmicu zakazan je sastanak generalnog direktora Rome Tiaga Pinta i Džekinog agenta Alessandra Luccija, nakon kojeg će biti poznata budućnost trećeg najboljeg strijelca u historiji kluba.

Prema onome što piše ugledni Gazzetta dello Sport, izvjesno je da bi Džeko mogao nastaviti svoju “romansu” sa Romom.

VEZANI TEKST – Teren napustio uz “standing ovation”: Šta je Džeko nakon derbija rekao o Mourinhu?

Poznati list usporedio je Mourinhovu situaciju pred preuzimanje Tottenhama i sada pred dolazak u Romu, a sve na primjeru dvojice fudbalera.

– Lider Tottenhamove svlačionice bio je Moussa Sissoko, igrač s velikim iskustvom, harizmatični lider grupe. Jedan od njegovih saradnika upozio je Mourinha da mu takav igrač neće biti potreban – navodi Gazzetta, aludirajući na to da je Džeko igrač tog profila, a potom i obrazlaže:

– On (Mourinho) je svjestan važnosti Edina Džeke i bit će mu dovoljno da vidi aplauz njegovih saigrača kako bi razumio sve ono na šta može računati. Ipak, lider grupe će uvijek biti on (Mourinho). Sissoko se brzo prilagodio i Džeko će morati učiniti isto.