Iako je u pitanju bila prijateljska utakmica, na meču Austrije i Bosne i Hercegovine umalo nije izbila tuča na terenu. Glavni akteri bili su Edin Džeko i Muhamed Bešić s jedne i Aleksandar Dragović s druge strane, piše srbijanski Telegraf, prenosi novinska agencija Patria.

Telegraf je samo jedan od brojnih medija u svijetu koji se danas bave incidentom koji se dogodio na sinoćnjoj utakmici.

Za razliku od drugih, koji mahom pišu o eksplozivnom Džeki, oni su prema već poznatoj matrici priču prebacili na nacionalni teren. Za njih je „Džeko napao Srbina“, a ne Austrijanca, odnosno protivničkog igrača koji je već poznat po provokacijama.

-Revoltiran zbog teškog prekršaja veziste Evertona nad reprezentativnim kolegom i činjenicom da nije želio ni da se izvini, Dragović je ušao u verbalni sukob sa Bešićem kojem je u pomoć pristigao Džeko. Džeko je najprije verbalno, a potom i fizički, nasrnuo na stopera srpskog porijekla sve vrijeme mu poručujući da izađu izvan terena i riješe problem. Kao i Džeko, tako je i Bešić uputio veliki broj psovki na račun defanzivca čiji su roditelji iz Grocke, piše Telegraf.

Vrijedi pomenuti i to, piše Telegraf, da je BIH imala veliku podršku navijača koji su, neposredno pred meč,praktično zapalili Beč.

KOMENTARI:
Loading...