Novinar Pedrerol važi za jako dobro upućenog u zbivanja u Real Madridu. Chiringuito informacije iz Reala često objavljuje prije ostalih, pa njega javnost u Španiji itekako prati, te je relevantan. 

Upravo je od njega potekla vijest da će se Luki, koji u junu puni 34 godine i koji je toliko toga donio Kraljevima u ovim godinama igranja za španskog velikana, tako na transfer-listi pridružiti Garethu Baleu i Lucasu Vazquezu, koji su prekriženi u “kraljevskom klubu” još prije, kako javljaju tamošnji mediji.

“Luka će se pridružiti Baleu na transfer listi, Real će ga prodati u slučaju dobre ponude, budite sigurni u to”, izjavio je Josep Pedrerol i prokomentirao Real po dolasku Zidanea:

“Zidane je izgorio u kratkom vremenu. Doduše, njegov povratak na klupu oduševio je sve u Real Madridu, povratak osvajača tri uzastopna naslova prvaka Evrope s Kraljevima. No, slika Reala u ovoj sezoni je tužna i žalosna”, prenosi Pedreroleove izjave portal Bernabeudigital.com.

Inače, Modrić je odigrao svoju sedmu sezonu u Madridu nakon što se, kako je ranije sam rekao, vratio iscrpljen psihički i fizički sa Svjetskog prvenstva. Nakon jedne od najlošijih sezona u 117 godina dugoj povijesti Reala navijači smatraju kako je kapitan hrvatske reprezentacije Luka Modrić zadovoljio svojim igrama te da bi trebao ostati u klubu i iduće sezone, pokazuju dvije ankete objavljene u ponedjeljak u Španiji.

Da je hrvatski kapitan “položio”, smatra 54 posto čitaoca novina Marca u čijoj je anketi prikupljeno 259.456 glasova. Njih 32 posto navelo je da je “pao”, dok mu je njih 11 posto dalo “značajnu” ocjenu. Samo tri posto mu je dalo ocjenu “odličan”.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...