Mogao bi ovo biti jedan od najunosnijih poslova Dinama u posljednjih dvadesetak godina. A pitanje je samo gdje će Amer Gojak (22) nastaviti karijeru.

Dinamo je sjajnog ofanzivnog veznjaka u svoju omladinsku školu doveo početkom 2015. godine iz sarajevskog Olimpika i tada ga nije platio više od 500.000 eura. Njegova se kupovina pokazala pravim potezom jer je Gojak dobro napredovao, ustalio se u prvom timu Dinama, a svojim je igrama izborio i status  reprezentativca BiH.

Prema nekim informacijama ‘modri’ za njega traže 15 miliiona eura, a zainteresiranih klubova ima nekoliko. Ponude su stizale iz Njemačke (Schalke, Werder), Engleske (S’hampton), Francuske (Lille) te Španije (Betis, Sevilla, Villarreal)…

‘Amer Gojak je jedan od najboljih igrača Dinama. Imao je dobru sezonu, posebno igrajući u Evropskoj ligi. Oistizao je važne golove’, izjavio je trener Dinama Nenad Bjelica u razgovoru za španski Estadio Deportivo te odgovorio na pitanje o tome je li Gojak spreman za izazove u Primeri:

‘Naravno da je spreman’, uvjeren je trener ‘modrih’.

Za Gojaka je najveći interes iskazao Betis, ‘zeleno-bijeli’ iz Seville spremni su Dinamu platiti traženu odštetu, a Bjelica je još i dodatno nahvalio svog igrača.

‘On je ofanzivni veznjak, ali se može prilagoditi i zaigrati defenzivnije. Također, može igrati u svim formacijama. Lani je puno napredovao. Ima jak karakter, a i sve potrebne kvaliteta za igranje u španskoj ligi. To je moje mišljenje… Ovo je njegov trenutak. Odličan trenutak za odlazak u inozemstvo. Koliko je dobar? Recimo samo to da se već ustalio i u reprezentaciji BiH’, zaključio je Bjelica.

Bila je to najbolja moguća reklama za igrača koji je ove sezone odigrao 43 utakmice u svim takmičenjima za Dinamo te je postigao četiri gola uz još četiri asistencije. 

Španci su uvjereni kako je Betis već praktično sve dogovorio s Dinamom te se čeka samo službena objava transfera…

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...