Emir Spahić okončao je svoju epizodu u Bayer Leverkusenu i to nakon što su mu suigrači, za razliku od navijača, okrenuli leđa. Nakon izjave kapitena Simona Rolfesa, poslije trijumfa nad Mainzom, kako je pobjeda poklonjena pretučenom zaštitaru, bilo je jasno da za nekadašnjeg kapitena BiH više nema mjesta na Bay Areni.

DFB na potezu

Spahić je, nakon što je objavljena vijest o sporazumnom raskidu, izrazio žaljenje zbog incidenta, s obzirom na to da je svjestan kako je pretjerao, s tim što treba reći kako stoper bh. tima sigurno nije reagovao bez razloga, odnosno da se nije tukao, jer mu je došlo da se tuče, ali to je već nešto čime će se baviti policija u Kolnu.

S obzirom na to da je objavljeno kako su Spahić i Bayer sporazumno raskinuli ugovor, najbolji stoper Evrope u 2015. ostaje bez naknade, iako je imao ugovor do 2016.

Uz sve to, Bild, koji je vodio čitavu kampanju protiv bh. reprezentativca, nazvavši navijače Bayera (koji su pružili bh. igraču podršku transparentom Svi mi Emir), idiotima, napisao je kako je povrijeđeni zaštitar ostao bez četiri zuba, ne pominjući način na koji je uopšte došlo do incidenta.

Spahić je definitivno pretjerao i sada se suočava i sa mogućom kaznom DFB-a (Fudbalski savez Njemačke), s tim što je gotovo pa sigurno kako ona neće uticati na nastavak Spahićeve karijere, s obzirom na to da bi se, eventualna kazna, odnosila samo na Bundesligu.

– Jedan je Spaha! Ne možemo promijeniti to što se dogodilo, ali možemo stati na stranu pravde i istine. Porodica treba biti najvažnija na svijetu svakom normalnom čovjeku i pojedincu, pa tek onda sve ostalo u životu. Naš Emir je upravo to i učinio, pokazao je da je prije svega čovjek. Žao mi je što se greškom smatra braniti svoju krv, svog brata i što se pobunio na sam čin vrijeđanja i nedostatka poštovanja prema njemu kao igraču, napisao je stoper Schalkea i bh. reprezentativac Sead Kolašinac, stajući u odbranu svog prijatelja, te dodao:

Podrška Kolašinca

– Želim da iskoristim priliku da pružim veliku podršku svom prijatelju, bratu i velikom humanisti koji je uvijek bio tu za svoju BiH, porodicu, prijatelje i “ginuo” za iste. Ovo je prije svega čovjek koji je bezbroj puta pomogao i bio podrška drugima. Sada je red i na nas: Pružimo podršku našem Spahi!!! Vaš Seo!, stoji u Facebook objavi defanzivca Schalkea.

Iako iza sebe ima nekoliko incidenata, to ne umanjuje fudbalsko znanje Emira Spahića, za kojeg je interesovanje već sada pokazalo nekoliko ekipa. Najagilniji su Turci, tačnije Galatasaray i Besiktas, koji u najboljm evropskom defanzivcu vide sjajno pojačanje za Ligu prvaka naredne sezone, a praktično ga dobijaju besplatno.

KOMENTARI:
Loading...