Fudbaleri Bayer Leverkusenu su u srijedu navečer nakon 120 minuta duela s Bayernom iz Minhena eliminisani iz četvrtfinala DFB Pokala.

Fudbaleri Bayer Leverkusenu su u srijedu navečer nakon 120 minuta duela s Bayernom iz Minhena eliminisani iz četvrtfinala DFB Pokala.

Bh. reprezentativac Emir Spahić na terenu je proveo 90 minuta, a travnjak BayArene morao je napustiti zbog povrede.

Ipak, nije se sve okončalo na dešavanjima na terenu. Ovaj duel za nekadašnjeg kapitena Zmajeva imao je i svoje treće poluvrijeme. Naime, prema pisanju njemačkog Bilda Spahić se u stadionskim prostorijama sukobio s jednim od pripadnika osiguranja.

Kaki je došlo do tuče? Nakon utakmice u kojoj su Apotekari poraženi na penale sa 5:3 reprezentativac Bosne i Hercegovine je u mix zoni davao izjave, a nakon što je završio s dijelom svog posla susreo se s nekim od svojih prijatelja. Spahić je s njima želio kroz stadionske prostorije proći do lože koju je iznajmio za svoje društvo.

Ipak gosti bh. reprezentativca nisu mogli proći željenim putem do lože koja se nalazi na istočnoj tribini BayArene, a zaštitari su ih u tome pokušali spriječiti. Rasprava nije donijela ništa, a Spahić nije mogao do lože.

Uslijedila je tuča, a sjevale su pesnice, piše Bild. Sve je bilo tako žestoko da je morala intervenisati i policija, a u centru svega nalazio se i sam Spahić. Ipak, nije poznato da li se i on tukao.

“Upravo sam pričali s određenim ljudima koji su učestvovali u incidentu i pokušavamo sklopiti sliku svega onoga što se desilo”, rekao je glasnogovornik Bayera, Jörg Mesch.

KOMENTARI:
Loading...