Evropska fudbalska federacija sigurno će oštro kazniti fudbalera reprezentacije Bosne i Hercegovine Muhameda Bešića nakon sinoćnjeg direktnog crvenoga kartona u kvalifikacijskom susretu protiv selekcije Andore. Mladi veznjak Evertona sredinom drugog dijela meča pokušao je igrača protivničkog tima pogoditi žvakom, a sudija ga je zasluženo počasio kartonom.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba kazao sekretar stručnog štaba našeg nacionalnog tima Elmir Pilav, Savez vjerovatno neće pokrenuti nikakav interni disciplinski postupak protiv fudbalera koji je nepromišljenim potezom otežao posao kolegama koje do kraja ciklusa očekuju dvije ključne utakmice.

Kontaktirali smo i Denijala Pirića, tehničkog direktora Fudbalskog saveza naše zemlje koji nam je pojasnio da je još uvijek rano govoriti o eventualnim kaznama za fudbalera.

”Još uvijek je rano pričati o tome. Moramo prvo dobiti izvještaj od selektora, a potom i od UEFA-e, pa ćemo odlučiti da li će biti nekog disciplinskog postupka protiv Muhameda Bešića”, rekao je Denijal Pirić za Radiosarajevo.ba.

Više informacija o ovom slučaju bit će poznato u danima koji slijede.

 

 

KOMENTARI:
Loading...