Nakon prozivke raspoloživog igračkog kadra i upoznavanja s detaljnim planom priprema šef stručnog štaba Toni Karačić sa svojim suradnicima u utorak i srijedu odradit će i prve treninge.

Uvodni i završni dio priprema za proljetni dio sezone bit će odrađeni u klupskom kampu “Musa – Karačić” na Blatu.

Dio priprema predviđen za regeneraciju, ako epideiološka situacij bude povoljna, tim s Pecare odradit će u Makarskoj u razdoblju od 4. do 12. februara 2021.

Tokom priprema Široki je dogovorio šest kontrolnih utakmica. Ljubuški i Posušje su prva dva protivnika u testnim susretima.
Aktuelni jesenski prvaci u Drugoj ligi FBiH – Jug prvi će testirati ekipu Tonija Karačića, 23. januara 2021. godine u klupskom kampu “Musa – Karačić” na Blatu, dok će sedam dana poslije odigrati meč protiv Posušjua, aa mjesto odigravanja bit će naknadno određeno.

Prvi dio priprema Široki će završiti pripremnom utakmicom protiv GOŠK-a 3. februara 2021. u klupskom kampu “Musa – Karačić”

Boravak u Makarskoj sastav sa Pecare iskoristit će za duel protiv hrvatskog trećeligaša RNK Split, 6. februara 2021. u Parku Mladeži u Splitu, a po povratku u Široki Brijeg dogovorena je utakmica protiv Tuzla Cityja (13. februar).

Generalnu provjeru Široki će imati 20. februara na Grbavici protiv Željezničara, a slučaju nepovoljnih vremenskih prilika mjesto odigravnja utakmice će biti promijenjeno.