Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH osuđuje sinoćnja dešavanja na stadionu “Pecara”, koja su se desila u toku utakmice 1/8 finala Kupa BiH između domaćina NK Široki Brijeg i FK Sarajevo.

U toku susreta s tribina stadiona, u dijelovima gdje su bili smješteni domaći navijači, mogli su se čuti nacionalistički i fašistički povici, vrijeđanja i negiranja države BiH, te su u nekoliko navrata ubacivani pirotehnika i čvrsti predmeti na teren, a sve je kulminiralo u 75. minuti, kada je igrač FK Sarajevo Anel Hebibović pogođen, te je susret bio prekinut u trajanju čak 22.minute.

Nesportski potez napravio je i Dževad Šarić, kondicioni trener FK Sarajevo, a njegov čin je osudio i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

“On je u nastaloj gužvi, na sinoćnoj utakmici 1/8 finala Kupa BiH između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo, udario nogom igrača protivničkog tima, čime je dodatno stvorio tenzije na samom susretu i uzeo u mogućnost da nanese ozbiljnu povredu fudbaleru u “plavom” dresu. Šarić je isključen sa susreta, te ga očekuje odgovarajuća kazna propisana disciplinskim pravilnicima NFSBiH.

Očekujemo i od FK Sarajevo da adekvatno kazni svog uposlenika, koji je narušio kondeks ponašanja i upotrebom sile naštetio ugledu kluba”, napisali su iz Sindikata.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...