U želji da natjecanje učine transparentnijim i poštenijim, šefovi FA-ja uveli su novu praksu: ljetnu tržnicu ubuduće će zatvarati prije početka prvenstva. Ove godine tako trgovanje unutar engleskih granica počinje 16. maja, dok su međunarodni transferi dopušteni od 11. juna.

Potvrdit će to već odrađeni transferi koji se, doduše, kalendarski tek trebaju dogoditi, ali su medijski apsolvirani pa su se novinari okrenuli Griezmannu, Hazardu, Coutinhu i Baleu, igračima koji tek trebaju pronaći klubove. U navedene su poslove veliki klubovi potrošili 400 miliona eura.

Na Lucasa Hernandeza (Atlético Madrid) i Benjamina Pavarda (Stuttgart) bavarski div je potrošio 115 miliona eura (80 za Hernandeza, 35 za Pavarda).

I Real Madrid je potrošio više od sto miliona eura prije nego što je prijelazni rok započeo. Dogovoreni su dolasci 18-godišnjeg Rodryga iz Santosa, još jednog u nizu ‘sljedećih Neymara’, kao i njegova sunarodnjaka Edersona Militaa, stopera koji se afirmirao u Portu. Na sličan je način Barcelona već pripremila 75 miliona eura za Frenkieja De Jonga, dok je Chelsea za dvadesetak miliona manje dobio Christiana Pulisica. Najbolje je prošao Juventus koji je bez odštete dobio Aarona Ramseya…

Griezmann se već oprostio od navijača i uprave. 28-godišnjak je i prošlog ljeta koketirao s Barcelonom, ali je otkupna cijena od 200 miliona eura bila previsoka. Sada kada je ljestvica spuštena na prihvatljivu odštetu od 120 miliona, Griezmann je odlučio požuriti posao.

A, u  Madrid će u ponedjeljak sletjeti i Bijeljinac Luka Jović, za čije su usluge Kraljevi izbrojali 60 miliona eura, a transfer saga se tek zakuhava…

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...