Sead Kolašinac jučer se prvi put našao u konkurenciji za utakmice prvog tima Schalkea od povrede u augustu prošle godine zbog koje je morao operisati ligamente koljena. Nekoliko dana ranije naš Zmaj odigrao je utakmicu za drugi tim Schalkea, no ipak se nije našao na spisku selektora Baždarevića za Andoru i Austriju.

Na svojim internetskim stranicama Kolašinac je pojasnio i zašto:

“Dragi moji prijatelji i navijači,

nakon punih sedam mjeseci pauze prošle sedmice sam prvi put igrao, ovaj put 76 minuta za drugu ekipu Schalkea.
Jučer sam na utakmici protiv Bayer Leverkusena bio u kadru prve ekipe i nadam se da ću u slijedećih osam utakmicama do kraja prvenstva dobiti minutažu na terenu kako bih pomogao ekipi da izborimo mjesto za plasman u Ligu Šampiona.

Što se tiče reprezentacije velika želja i cilj su mi bili da do utakmice protiv Andore odigram za klub nekoliko utakmica i budem selektoru Baždareviću na raspolaganju u što boljoj formi. U razgovoru sa selektorom i stručnim štabom kluba odlučili smo da je za mene bolje da ostanem u klubu i radim dalje kako bih što prije dobio minutažu. Za ovakvu odluku važno je bilo i što se utakmica protiv Andore igra na plastičnoj podlozi, koja je izuzetno opasna za igrače koji su imali povredu kao ja.

Ako Bog da zdravlja ja ću se vratiti još jači nego prije i siguran sam da moji saigrači u reprezentaciji i ja možemo zajedno izboriti plasman na Europsko prvenstvo.

Na kraju, još se jednom moram zahvaliti svim navijačima na nesebičnoj svakodnevnoj podršci koju sam dobivao tokom mog oporavka.

Vaš Seo”.

KOMENTARI:
Loading...