Cristiano Ronaldo na godišnjem je odmoru na Azurnoj obali, ali ni ondje nema mira od poslovnih obveza. Odmor mu je nakratko prekinuo novi trener Juventusa Maurizio Sarri, koji je s njim želio porazgovarati o planovima za iduću sezonu.

Sarri, piše La Gazzetta dello Sport, voli uspostaviti iskren i direktan odnos sa svojim igračima pa tako i s Ronaldom, kojem je izložio svoja razmišljanja u prvom razgovoru koji je s njim imao licem u lice.

“Želim razumjeti šta igrači misle o sebi, počevši od najvažnijeg”, rekao je Sarri na predstavljanju i zaista krenuo u istraživanje. Počevši od najvažnijeg.

Sarri je Ronaldu, javlja Gazzetta, najavio da ga želi postaviti ofenzivnije, bliže golu, kako bi mu povećao efikasnost i pomogao mu da sruši rekord broja golova u sezoni. Naime, želi ga vidjeti kao klasičnu “devetku”, pretvoriti CR7 u CR9, samo bez promjene broja na dresu.

Sarri smatra da bi Ronaldo u novoj sezoni trebao ići na 40 golova, kvotu koju je u Real Madridu triput premašio.

Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...