Dana 22.04.2015. godine sa početkom u 16:30 sati, u Sarajevu će se odigrati dvije fudbalske utakmice na stadionu “Grbavica”, između FK Željezničar i FK Sloboda iz Tuzle i na fudbalskom stadionu Otoka između FK Olimpic i FK Sarajevo, a MUP KS ima informacije da će u Sarajevo doći organizirane grupe navijača, prenosi NAP.

– S tim u vezi, nadležne policijske uprave će formirati štabove osiguranja i sačiniti Operativne planove, kojima će biti obuhvaćeno fizičko, operativno, saobraćajno i kontra-diverziono osiguranje pomenutih događaja. Operativnim planovima će se odrediti konkretni zadaci i angažovati dovoljan broj policijskih službenika koji će biti raspoređeni u skladu sa istim. Također, predviđen je i određeni broj policijskih službenika koji će biti u rezervi za slučaj eventualne potrebe.

Operativno-komunikacijski centar MUP-a Kantona Sarajevo će koordinirati cjelokupne aktivnosti na području Kantona Sarajevo, koje će biti poduzete u vezi sa osiguranjem pomenutih utakmica.

S obzirom na specifičnu situaciju kada se na području Kantona Sarajevo istovremeno osigravaju istovremeno dvije fudbalske utakmice, na kojima se očekuje veći broj navijača, apelujemo na sve građane, a posebno na navijače da se suzdrže od bilo kakvih aktivnosti koje bi utjecale na sigurnost, odnosno remećenje javnog reda i mira kao i činjenje krivičnih djela. Očekujemo da ove manifestacije proteknu u atmosferi fer i sportskog navijanja.

Policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva će poduzeti sve mjere i radnje u skladu sa zakonom, svojom nadležnošću i operativnim planovima, kako bi se preduprijedile nezakonite radnje pojedinaca ili grupa, koje se neće tolerisati.

KOMENTARI:
Loading...