– Nezgodno je pričati, pod utiscima smo. Poremetila nas je povreda Pjanića, primili smo dva gola u finišu prvog dijela, igrači su dobro odradili zadatke, ali crveni karton i povreda su utjecale da sve prođe kako prođe. Pokušali smo promijeniti sistem i onda je to malo išlo teže, igramo već treći susret u šest dana, pravili smo dvostruke izmjene, pokušali smo ići prema naprijed, ali završilo se kako se završilo, sportska sreća nam je okrenula leđa – kazao je Cviko, kojeg zbog koronavirusa nije bilo na klupi BiH u susretima protiv Sjeverne Irske i Nizozemske.

U izjavi za Nova BH, Cviko je objasnio i zbog kakve povrede je Miralem Pjanić napustio igru u 32. minuti.

– Dobio je malo jači udarac u leđa, sada je dobio tablete, doktori ga pregledaju, ovim putem mu želim da se što prije oporavi, on je uz Džeku i Kolašinca najbolji igrač kojeg imamo trenutno – naglasio je Bajevićev asistent.

Cviko je otkrio da je reprezentacija dobila mnogo mladih igrača za budućnost na koje može računati.

– Fudbal se igra zbog rezultata, dobili smo mlade igrače na koje možemo računati. Imamo dvije utakmice u novembru, dobitak su mladi igrači na koje možemo računati, stručni štab je učinio sve što se može učiniti, evidentno je da dolazi do smjene generacija, moramo obratiti pažnju šta imamo u U21 reprezentaciji, najvažnije je da momci hoće da igraju i da im je stalo do reprezentacije Bosne i Hercegovine – dodao je Cviko.