Nakon ljetnog prelaznog roka tokom kojeg su Neymar i Kylian Mbappe pronašli nove klubove te dobili znatno veće plate, a Lionel Messi potpisao unosniji ugovor, Cristiano Ronaldo je zaključio da zaslužuje više.

Neymar je Barcelonu zamijenio PSG-om, Mbappe je iz Monaca prešao u PSG, dok je Messi produžio saradnju s Barcelonom. Ronaldo je ostao u Realu, no, sada vjeruje da treba zarađivati više, posebno nakon što ga je FIFA proglasila najboljim igračem svijeta.

Portugalac ne želi konflikt s upravom Kraljeva, posebno jer ima dobre odnose s čelnicima svog kluba, ali je priželjkuje istu ili veću zaradu o odnosu na Messija i Neymara, tačnije, 25 miliona eura po sezoni.

Ronaldo je prošlog novembra produžio ugovor s Realom, koji će trajati dok ne napuni 36 godina. Jasno je da će u junu 2021. godine shvatiti da karijeri u Realu dolazi kraj nakon 12 sezona.

Slavni nogometaš se čelnicima Reala obratio nakon utakmice Lige prvaka protiv Borussije Dortmund te rekao da želi da se njegova situacija riješi na logičan način.

Ipak, uprava mu prema pisanju Marce trenutno ne namjerava ponuditi bolje uslove, niti je to sada prioritet kao što je naprimjer produženje ugovora Sergija Ramosa i još nekih igrača.

KOMENTARI:
Loading...