Policija u Nevadi otvorila je opet istragu u septembru 2018., a Portugalac je odbacio sve optužbe protiv njega.

Loša vijest za Ronalda bila je ta što u američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila nedjelo policiji unutar četiri godine.

Ronaldu je prijetio doživotni zatvor s mogućnosti izlaska na uvjetnu tek nakon deset godina.

Amerikanka Kathryn Mayorga nedavno je optužila Cristiana Ronalda za navodno silovanje koje se, kako tvrdi, dogodilo u Las Vegasu 2009. godine. No, naknadno su se pojavio vrlo osjetljiv dokument koji potvrđuje njenu priču. Iako njegovi advokati tvrde da je sve ovo izmišljotina, ipak postoje povjerljivi dokumenti čija interpretacija dovodi do zaključka da je Ronaldo priznao svojim advokatima da je silovao Kathryn Mayorga.

Der Spiegel posjeduje ovaj i još nekoliko dodatnih dokumenata, a također postoje i oni koji otkrivaju kako je prije devet godina uspio ušutkati Kathryn.

Ključni dokazi nalaze se na 27 stranica upitnika koji su napravili Ronaldovi advokati kako bi shvatili što se to dogodilo u hotelskoj sobi 13. juna 2009. godine. 

 

“Ona mi je rekla ‘ne’ i više puta tražila da prestanem”, rekao je Ronaldo advokatima.

Međutim, advokati su naknadno izmijenjenili upitnik kako bi nestala svaka sumnja da je riječ o silovanju. 

Ovo su neki od odgovora koje je Ronaldo dao u septembru 2009. te njegovih ispravljeni odgovora u decembru. 

Je li ona ikada povisila ton, vikala se ili se derala? Ronaldov odgovor iz septembra: “Rekla je ‘ne’ i više puta tražila da prestanem. Odgovor iz decembra: “Ne”.

 Foto: SpiegelFoto: Spiegel

Je li ona rekla nešto nakon vašeg seksualnog odnosa? 

Ronaldov odgovor iz septembra: “Rekla je ‘šu***, prisilio si me. Ti si idiot. Ja nisam kao druge’. Odgovorio sam joj da mi je žao”. Odgovor iz decembra: “Ne.”

Kako piše Spiegel interpretacija Ronaldocih odgovora dovodi do zaključka da je poznati nogometaš ipak priznao da je imao seksualni odnosi s Kathryn Mayorga protiv njene volje.

 alt

Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci Mayorga je optužila Cristiana Ronalda da je prema njoj bio jako grub i da ju je analno silovao. Nogometaš i djevojka snimljeni su te večeri kako plešu u disku. Ronaldo je ove navode dematirao rekavši da mu se sve ovo dešava jer je poznata ličnost. 

Ronaldo je Mayorgi platio 375.000 dolara u izvansudskoj nagodbi što je ona prihvatila, no sada je ona ipak odlučila podignuti tužbu. No, usred afere koja je ponovo vidila nad glavom Portuglaca, stigla je vijest da je Amerikanka odustala od tužbe – što je, vjerovatno, posljedica vansudske nagodbe koje je postigla s Ronaldovim advokatima.  (S.B./Agencije)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...