Riječ je o 21-godišnjoj teniserki koja trenutno drži 137. mjesto na tabeli, no Roland Garros pokazao je da njezino vrijeme tek dolazi.

Naime, probila se kroz tri runde kvalifikacija, a zatim sredila uglednije suparnice Zvonarjevu i Cristeu u glavnom žrijebu te se trenutno nalazi među 32 preostale kandidatkinje za osvajanje titule u Parizu.

Bolsova ne samo što je privukla pažnju svojom odličnom igrom i najvećim uspjehom u karijeri, već i imidžem.

Naime, riječ je o teniserki koja ruši stereotipove. Kratko ošišana, s velikom tetovažom preko lijeve ruke i muškim hlačicama potpuna je suprotnost većini ostalih teniserki iz svjetskog vrha koje pomno paze na svoj ženstveni imidž koji im je jaki adut pri sklapanju sponzorskih ugovora.

S druge strane, Aliona sebe opisuje kao predstavnicu ‘underground tenisa’, onog u kojem je bitno samo pobijediti protivnika i ništa drugo. Njezina tetovaža lavice ima pak feminističku poruku.

‘Ona je ta koja lovi i brine se za porodicu i htjela sam poslati poruku ženama da mogu biti vrijedne i ne moraju ovisiti o muškarcu,’ objasnila je Bolsova koja je zaljubljenica u umjetnost i voljela bi jednog dana raditi u muzeju, no što je važnije, zasad joj jako dobro ide na teniskim terenima.

‘Hrabra je, inteligentna, takmičarski nastrojena, iskrena, senzibilna, a ima jako veliko srce. Njezin potencijal je ogroman,’ izjavila je o njoj za dnevnik Marcu bivša teniserka Lourdes Dominguez.

Bolsova se rodila u Kišinjevu, ali od druge godine živi u Španiji i za nju nastupa. U mlađim danima je već preboljela bulimiju i imala problema s depresijom, no izrasla je u snažnu ženu koja sada svima na velikoj sceni pokazuje šta je moguće postići uz naporan rad i vjeru u sebe. U trećem kolu Roland Garrosa igra s Ruskinjom Aleksandrovom, a s obzirom koliko je izjednačena konkurencija danas u ženskom tenisu, ne bi bilo iznenađenje da daleko dogura u Parizu…

alt

alt

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...