Bivši fudbaler Arsenala i Manchester Uniteda Robin van Persie doživio je tešku povredu na meču Fenerbahcea i Akhisara u turskoj ligi.

Prvi izvještaji su govorili da bi Van Persie mogao ostati bez oka, kao i to da mu je karijera vjerovatno gotova – no za nešto manje od 24 sata oglasio i Holanđanin.

“Zahvalio bih se svima vama na molitvama i željama za mojim oporavkom. Hvala svom ljekarskom osoblju koje je bilo uz mene. Oko mi je neozlijeđeno, i sve je u redu. Ovakve stvari se dešavaju u fudbalu. Sretan sam zbog pobjede ekipe, a sada se želimo fokusirati na sljedeću utakmicu i derbi”, objavio je na svom Twitteru.

Podsjećamo, u meču Akhisara i Fenerbahčea Van Persie se sudario s jednim protivničkim igračem, te je zadobio žestok udarac u lice. Hitna nije odmah reagovala, ali činilo se da je bivši igrač Manchester Uniteda teško povrijeđen i morat će na operaciju oka.

Neki mediji su prenijeli informaciju da je Persiejevo sočivo slomljeno te da je šteta na oku tolika da više nikada neće zaigrati fudbal.

KOMENTARI:
Loading...