Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru pobjedom nad favorizovanom Australijom rezultatom 73:71.

Srpkinje su hrabro ušle u meč i dobro se držale, stegle su odbranu i nisu davale puno prostora centru Kembidž koja im je ipak zadavala mnogo problema.

Prva četvrtina završena je 20:20, a velika borba nastavljena je i u drugom dijelu.

Nakon velike prednosti Australije od 48:39 Srpkinje se vraćaju i naodmor odlaze sa samo dva poena zaostatka.

Drama se nastavlja i u drugom poluvremenu. Nakon velike borbe u trećoj dionici Srpkinje smanjuju zaostatak na pola koša.

U posljednjoj četvrtini Australijanke dolaze do tri poena prednosti, ali ni izabranice Marine Maljković ne ostaju dužne i ponovo vraćaju na jedan poen zaostatka.

Nakon novih poena Australije Srpkinje se u potpunosti vraćaju i preokreću, nakon čega je uslijedila rezultatska klackalica.

Na samom kraju Ana Dabović, Jelena Milovanović i Sonja Petrović napravile su razliku. Dabovićeva je ubacila posljednja tri poena, a Australija u posljednjem napadu nije uspjela da izbori produžetke.

Ana Dabović imala je 24 poena i 3 asistencije, Sonja Petrović dodala je 13 poena i 5 asistencija, a Jelena Milovanović 17 poena i 2 skoka.

U ekipi Australije pored Kembidžove koja je imala 29 poena i 11 skokova istakla se Džari sa 14 poena i 4 skoka.

Srpske košarkašice će se za finale boriti sa boljim iz meča Španija – Turska.

KOMENTARI:
Loading...