U finalu olimpijskog turnira rukometaša igrat će Francuska i Danska.

Branitelji naslova Francuzi u prvom su polufinalu svladali europske prvake Nijemce 29:28 (16-13), a istim rezultatom, ali nakon produžetka, Danci u drugom polufinalu pobijedili Poljake.

Danska je do svog prvog finala na OI stigla nakon 70 minuta borbe s Poljskom. Ključnim se pokazao početak produžetka kada su Danci s igračem manje postigli dva pogotka i poveli 27:25. U tim trenucima sjajan je na vratima bio Niklas Landin koji je obranio dvije teške lopte, a zatim je Morten Olsen pogodio i za 28:25.

Nakon prvih pet minuta produžetka bilo je 29:26 za Dansku, a bi u drugih pet minuta Poljska stigla na 29-28, ali posljednji gol postigla je 15 sekundi prije kraja pa su danski igrači uspjeli sačuvati loptu do završne sirene.

Danska je već samim ulaskom u finale osigurala prvu mušku rukometnu medalju na OI, dosada joj je najbolji plasman bilo četvrto mjesto iz Los Angelesa 1984.

Francuska i Danska već su se susrele u Riju u skupini prije četiri dana kada je Francuska bila uspješnija sa 33:30.

Finale između Francuske i Danske na programu je u nedjelju od 19 sati po hrvatskom vremenu, dok će Njemačka i Poljska igrati za broncu, također, u nedjelju od 16:30 sati.

KOMENTARI:
Loading...