Dier golom iz slobodnjaka doveo Englesku u vodstvo, Rusima bod donio Berezutski u 92. minuti.

Duel između Engleza i Rusa završen je rezultatom 1:1 i to nakon što je Engleska vodila od 73. minute, golom Diera, a bod Rusiji donio je Berezutski, golom u sudijskoj nadoknadi.
Bio je to duel dvije izjednačene ekipe sa taktičkim nadmudrivanjem, u kojem je Rusija stajala na terenu za nijansu bolje. Imala je i Engleska svoje prilike, a najbolju u 71. minuti, kada je Rooney odlično šutirao sa vrha šesnaesterca, ali na golu je bio sjajni 
Akinfeev, koji je nevjerovatnom reakcijom spasio svoj gol.


Bila je to najava onoga što je uslijedilo dvije minute poslije. Kane je namjestio loptu na nekih 20 metara od gola, ali ju je preskočio, pa je slobodnjak izveo Dier, koji sjajno pogađa lijevi ugao ruskog gola za vodstvo od 1:0.


Nakon toga, Gordi Albion je pokušao zatvoriti utakmicu i činilo se da će uspjeti u tome, ali u 92. minuti, za veliko slavlje Rusa.
Bila je ovo ujedno i prva utakmica na Euru, koja je završena neriješenim ishodom, pa će sada obje ekipe morati tražiti pobjede u utakmicama protiv Velsa i Slovačke.


Meč, inače nije mogao zadovoljiti ukuse navijača, a nažalost imaao je i krvavu uvertiru. Već danima, naime, traju neredi u Marseilleu u kojima se sukobljavaju navijači Engleske i Rusije.
Prvog dana Rusi su napali Engleze, a drugog dana su im se pridružili i francuski huligani, tačnije navijači Olimopiquea iz Marseillea. Udruženim snagama, Rusi i Francuzi su na svakom koraku napadali Engleze, a policija je bila nemoćna da zaustavi sukobe, koji su vjerovatno odnijeli i nekoliko žrtava.


Iako nema zvaničnih podataka o stradalim, izvještaji sa lica mjesta govore, kako je povrijeđeno nekoliko navijača, koji su u životnoj opasnosti.
Slike koje dolaze iz Marseillea nisu nimalo ugodne za oko, a sukobi nisu prestajali ni kada je utakmica počela.


Francuska inače živi u strahu od terorizma, a francuski policajci nisu uspjeli zaustaviti huligane, iako su to pokušali uraditi suzavcem i vodenim topom.
Prema javljanju inostranih medija – u neredima je najgore prošao jedan 50-ogdišnji engleski navijač, koji je zboden, a njega je navodno pretukao ruski huligan.

https://www.youtube.com/watch?v=3oTLOOyvrFQ

KOMENTARI:
Loading...