Juventus je definitivno rasprodao sve dresove Cristiana Ronalda. Italijanski mediji odmah nakon potpisa objavili su da je Stara dama u prvih 24 sata prodala nevjerovatnih 520 hiljada dresova portugalskog fudbalera, a do danas se taj broj poprilično povećao jer su iz kluba i službeno objavili kako su rasprodani svi njegovi dresovi.

Prema prvim izvještajima Juve je u prvoj “turi” od prodaje zaradio oko sedam miliona eura! Naime, najveći dio zarade od prodaje dresova ide sponzoru, a to je Adidas, dok tek manji dio ostaje klubu.

No, ako se prodaja Ronaldovih dresova nastavi u ritmu koji bi bio za trećinu manji nego sada – to je prognoza koju je realno za očekivati tvrde ekonomski analitičari – Juventus bi u sljedećih godinu dana trebao zaraditi dodatnih 55 miliona eura! Preračunato, tim bi novcem u samo godinu otplatili gotovo dvogodišnju plaću Cristiana Ronalda jer on bi prema nekim informacijama trebao zarađivati 31 milion eura na godinu.

U ovom trenutku dresova s Ronaldovim imenom u slobodnoj prodaji – nema. Iz Adidasa su obećali kako će naredna isporuka biti tek krajem septembra, prenosi tportal. Primjerci koji su rasprodani koštali su 130 eura.

Najveći problem u ovom trenutku je crno tržište koje prema nekim procjenama zarađuje i dvostruko više od vlasnika prava na dres – Adidasa, Juventusa i samog Ronalda. Do kraja septembra će ta zarada biti još i veća, posebno ako se zna da one malo bolje i kvalitetnije kopije košta i po 30 eura. A originala nema. Nigdje…

KOMENTARI:
Loading...