UFC prvak u perolakoj kategoriji i trenutno najveća zvijezda u mma svijetu irski borac Conor McGregor je prošao težak put da dođe u poziciju u kojoj se nalazi trenutno.

Iako se sada čini sve bajno i krasno, prije samo nekih 8 godina nije bili niti izbliza tako za McGregora, ali i za njegovu ljepšu polovinu.

Kako je sam McGregor izjavio za medije u SAD-u najveća podrška u njegovom životu jeste njegova djevojka Dee Devlin sa kojom je više od osam godina i sa kojom je prošao i dobro i loše.

– Zajedno smo više od osam godina. Živjeli smo u Irskoj, nekih 30-tak kilometara od Dublina, u iznajmljenom stanu koji smo plaćali od nadoknade za nezaposlenost – 188€. Nisam imao posao jer sam svoje vrijeme provodio u teretani trenirajući – rekao je McGregor i dodao:

– Vjerovao sam da ću biti prvak i Dee je također. Vjerovala je u mene. Uprkos nedostatku para uvijek se trudila da mi spremi da jedem zdravo i da uvijek održim dnevni režim. Ona se totalno posvetila tome. Vraćajući se kući nakon iscrpljujućih treninga uvijek mi je govorila: Conor u redu je, ti to možeš!

I on to zaista i može. Prije tri mjeseca Conor je nokautom u 13 sekundi borbe za titulu slavio protiv Jose Alda, brazilskog borca koji nije izgubio punih 10 godina.

Vrijedi ona narodna poslovica, iza svakog uspješnog muškarca stoji žena.

KOMENTARI:
Loading...