Skauti Barcelone sve više i više prate igre našeg Miralema Pjanića, a prema svemu sudeći, naš reprezentativac mogao bi se pridružiti Rakitiću i u Kataloniji. Da to nije samo “šuplja priča” potvrđuje i saznanje da su na utakmici protiv Torina bili skauti Barcelone, a gledajući …

… profil Pjanića kao fudbalera, vidjeti ga u dresu Barcelone neće biti nikakvo iznenađenje.

Pjanić je prije svega tehnički savršeno potkovan, a učestvovanje u pass igri sa idealnim rješinjma je nešto što je Pjanić donio i u Romi, a što je zahvaljujući njemu praktikovala i naša reprezentacija u vrijeme kada je Safer Sušić vodio našu ekipu.

Posmatrajući igru “Zmajeva” u to vrijeme, čiji je mozak ekipe bio Miralem, a koja je imala fantastičan protok lopte i puno mirnoće u sredini, stiče se utisak da je Miralem Pjanić pravi igrač za Barcelonu i njihov stil igre.

Takođe, veoma bitno je napomenuti i fantastičan šut Pjanića sa distance, te bi u tandemu sa Rakitićem, Barceona u tom trenutku imala možda i najbolji šuterski tandem sa distance na svijetu.

Luis Enrique veliki je fan popularnog “Mireta”, a svojim dosadašnjim iskustvom, kako igranja u Ligi prvaka i sa Romom i sa Lyonom, neće mu puno ni trebati da se navikne na igranje sa svim tim zvjezdama.

KOMENTARI:
Loading...