Nogometni dokumenti ovih dana cure na sve strane, na svjetlo dana stigli su dokumenti transfera Garetha Balea u Real.

Najskuplji nogometni transfer svih vremena stvarno je vrijedan 100 miliona eura. Zapravo, Real će Tottenhamu ukupno isplatiti 100.759.417 eura, a tako je dokazano kako su Španci malo lagali, oni su isticali da Baleova odšteta je ravno 91 milion eura.

I to jasno piše u ugovoru, da će klubovi javnosti prikazati da je vrijednost transfera nešto manja.Pod tačkom 15. stoji da samo Real Madrid ima pravo objaviti javnosti vrijednost transfera, te da će se prikazati kako se radi o 78 miliona funti (91.5 miliona eura), javljaju agencije.

Kad se sve zbroji, cijena je više od 100 miliona, a Real još nije niti isplatio Tottenham za velškog reprezentativca. Do ljeta 2016. mora na račun Spursa sjesti posljednja, četvrta rata.

Uz to, otkrivena je sva genijalnost Daniela Levyja, čelnika engleskog kluba. Majstorski je zaštitio svoj klub brojnim klauzulama i osigurao da 26-godišnji nogometaš ne završi kod ligaških rivala.

Prije svega, Real Madrid mora zabraniti Baleu bilo kakvu negativnu izjavu o Spursima i svim članovima tog kluba. To je Levy očito izvukao pouke iz slučaja Modrić, gdje se Luka javnosti se žalio kako ga čelni čovjek Tottenhama nije želio pustiti u Real.

Uz to, Real mora obavjestiti Tottenham ukoliko misle prihvatiti ponudu nekog engleskog kluba za Balea. Spursi onda imaju pravo prvo otkupa kroz 72 sata.

Ukoliko ponude istu svotu – najskuplji igrač svijeta se vraća u Tottenham, a ta opcija traje do 30. juna 2019. godine.

Komentari: