Klubovi u Premiershipu trebali bi se najozbiljnije pozabaviti pitanjem uvoza kvalitetnih napadača narednog ljeta, jer podatak koji je obilježio subotnje fudbalsko popodne na Otoku zvuči nevjerovatno, pogotovo kad se radi o jednoj od najjačih liga na svijetu.

Istina, nije se radilo o ekipama iz vrha tabele koje nemaju problema s postizanjem golova, ali podatak da je na četiri susreta 36. kola Premiershipa u prvom poluvremenu pao samo jedan gol (Vardy u 43. minuti susreta WBA – Leicester), odnosno dva za 90 minuta igre, izgleda zaista čudno za šampionat u kojem se preferira isključivo napadački fudbal. Neki će reći kako su odbrane odigrale na visokom nivou, ali fudbal se, ne zaboravimo, pogotovo na Otoku igra zbog golova.

Nastavile su tako mreže mirovati nakon vodećeg gola Leicestera sve do 88. minute! Konačno, King je uspio postići gol i donijeti pobjedu Bournemouthu u gostima kod Sunderlanda. U međuvremenu se ispostavilo da je i gol Vardyja bio pobjednički. Treba svakako dodati da je ovom pobjedom aktuelni prvak Engleske i donedavno jedini predstavnik te zemlje u Ligi prvaka, napravio veoma važan korak u borbi za opstanak.

Napadački učinak je donekle mogao popraviti igrač Southamptona Tadić da je pogodio s bijele tačke u samom finišu susreta sa Hullom, koji je uspio odnijeti bod koji bi im mogao biti zlata vrijedan u borbi za opstanak.
Susret bez golova odigrali su i Stoke i West Ham.

Premiership, 35. kolo: Southampton – Hull 0:0, Stoke – West Ham 0:0, Sunderland – Bournemouth 0:1 (King 88), WBA – Leicester 0:1 (Vardy 44), Crystal Palace – Burnley (kasnije). Nedjelja: Manchester Utd – Swansea (13 sati), Everton – Chelsea, Middlesbrough – Manchester City (15.05), Tottenham – Arsenal (17.30). Ponedjeljak: Watford – Liverpool (21).

KOMENTARI:
Loading...