Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je sinoć u Đakovici Kosovo rezultatom 33:29 u trećem kolu grupe 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017.

Izabranici Dragana Markovića pobjedom su ostali na vrhu tabele. Podsjećamo, vodeća ekipa na kraju kvalifikacionog ciklusa plasiraće se u baraž.

Prce: Idemo dalje

Nikola Prce sa devet, te Dejan Malinović sa šest postignutih pogodaka bili su najefikasniji u redovima Zmajeva.

“Bila je to teška utakmica iako smo kontrolisali igru i rezultat cijelim tokom meča. Možda je moglo završiti i većom razlikom, ali kad bi god poveli 5, 6 golova razlike dolazilo je do opuštanja. Ipak, pobjeda i dva boda su najbitnija. Idemo dalje. Bitno je da se niko nije ozlijedio”, rekao je Prce.

Njegovo mišljenje dijeli i drugi najefikasniji u našoj reprezentaciji. Malinović smatra kako je u igri bilo dobrih momenata, ali i crnih rupa koje treba ispraviti u nastavku kvalifikacija.

“Teška utakmica, ne toliko zbog protivnika već zbog  nas. Bilo je dobrih momenata, ali i nekih crnih rupa u našoj igri. Ipak, imajući u vidu atomsferu oko reprezentacije, nije bilo toliko loše. Ima tu dosta stvari da se popravi ali, mislim da će to sve doći na svoje”, mišljenja je Malinović.

Karačić: Spremno dočekati Slovačku i Litvaniju

BiH je praktično cijelim tokom meča bila u prednosti. Na 15-ak minuta prije kraja vodili smo sedam razlike (25:18), ali je domaćin u par navrata zaprijetio smanjivši zaostatak na minus 4. Ipak, više od toga nije mogao.

“Imali smo sve u svojim rukama cijelu utakmicu, vodili 5 do 7 razlike. Malo opuštanje u igri nas je dovelo do toga da završimo sa četiri razlike, no najvažnije je da smo pobjedili i da nema povrijeđenih igrača. Igrali smo loše u odbrani, ali nastojaćemo to da ispravimo do slijedeće utakmice te potpuno spremni dočekamo Slovačku i Litvaniju”, rekao nam je Ivan Karačić koji je utakmici završio sa pet postignutih pogodaka.

Naredni meč zmajevi igraju protiv istog protivnika i to u subotu u Tuzli od 20.15 sati.

KOMENTARI:
Loading...