Svi ugledni italijanski mediji su kasno sinoć prenijeli vijest da je Miralem Pjanić dogovorio prelazak u Juventus.

Čelnici italijanskog šampiona platit će Romi 30,4 miliona eura plus još dva miliona na ime bonusa, dok će se Pjanić odreći svog dijela od 20% ukupnog obeštećenja uprkos tome što ima takav ugovor sa klubom iz Rima.

Ipak, sve se svodi na isto, jer će Pjanić po drugačijem modelu ipak zaraditi taj novac, ali će on biti uključen u njegova godišnja primanja u Juventusu. Pjanićeva otkupna klauzula bila je 38 miliona eura, ali je Roma odlučila popustiti jer joj je novac prijeko potreban.

Roma ima rok do 30. juna da riješi problem sa finansijskim fair-playom, a do tada im je potrebno između 30 i 40 miliona eura kako bi poravnali račune i izbjegli kaznu od UEFA-e. Prodajom našeg reprezentativca, Roma bi dobila potrebni novac i spasila se kažnjavanja, što je za njih najpozitivnija stvar u odlasku najboljeg prošlosezonskog fudbalera u redove velikog konkurenta.

Važnu ulogu u prodaji Pjanića odigrao je i Rudiger, ali spletom okolnosti. Roma je njemačkog fudbalera nedavno otkupila od Stuttgarta za 9,5 miliona eura a plan je bio da ga ovog ljeta proda po mnogo većoj cijeni (tridesetak miliona eura). Za njega je ozbiljno interesovanje pokazao Chelsea, koji je na kraju odustao od transfera zbog toga što se Nijemac povrijedio ligamente i što mu slijedi duža pauza.

Italijanski Sky Sport piše da će transfer Miralema Pjanića u Juventus biti ozvaničen u narednih nekoliko dana, te da bi se njegovo predstavljanje trebalo desiti početkom sljedeće sedmice. Naš reprezentativac se trenutno nalazi na odmoru na Ibizi, kojeg će nakratko prekinuti zbog potpisivanja petogodišnjeg ugovora sa najtrofejnijim italijanskim klubom.

Pjaniću se navijači Juventusa već uveliko raduju i društvene mreže su od sinoć prepljavljene komentarima o njegovom potpisu za Staru damu. Juve će u Pjaniću dobiti najveće pojačanje za narednu sezonu u kojoj će ponovo biti apsolutni favorit za sve trofeje u Italiji.

KOMENTARI:
Loading...