Dobri nastupi Ibrahima Šehića u dresu azerbejdžanskog Qarabaga nisu prošli nezapaženo od strane novog selektora našeg nacionalnog tima Mehmeda Baždarevića.Baždarević je odlučio ispraviti grešku Sušića i na spisak za naredne utakmice bh. reprezentacije uvrstiti Ibrahima Šehića, koji je nedavno ocijenjen kao jedan od najboljih čuvara mreže u Evropskoj ligi.

Ovaj 26-godišnji golman u izjavi za portal SportSport.ba potvrdio da će se napokon vratiti u reprezentaciju.

“Oduševljen sam, biti u najboljem timu jedne države je velika čast. Radujem se zbog povratka i što ću opet sresti stare prijatelje. Također, mnogo mi je drago što ću imati šansu raditi sa novim selektorom Baždarevićem i trenerom golmana Lugušićem. To će biti velika stvar za moj napredak”, kazao je Šehić u razgovoru za SportSport.ba, a potom se osvrnuo na činjenicu da je bio nepravedno izostavljen sa spiska putnika za Mundijal u Brazilu.

“Bilo mi je mnogo žao što nisam išao na Svjetsko prvenstvo, ali Sušić je imao svoje vizije i ne treba se miješati u to. Ne razmišljamo svi isto. Najbitnije je sada da se skoncentrišemo na budućnost i pokušamo stabilizovati situaciju. To će donijeti bolje rezultate”, zaključio je sjajni golman Qarabaga.

Inače, Šehić već skoro dvije godine nosi dres Qarabaga, koji nakon 22. odigrana kola zauzima lidersku poziciju u tamošnjem prvenstvu.

KOMENTARI:
Loading...