Fantastičnu atmosferu na stadionu Dragao u Portu priredili su navijači, gotovo kao da se igra finale svjetskog prvenstva, a ne Lige nacija. No nogomet je u prvom dijelu ipak bio na nešto nižoj razini od toga.

Nismo puno vidjeli od Holandžana, dok su Portugalci preuzeli inicijativu na domaćem terenu. Stopostotnu šansu nisu stvorili, Cristiano Ronaldo pored De Ligta i Van Dijka nije imao puno prostora, ali iznenadio je Bruno Fernandes koji je bio konstantna prijetnja. Ubaciovao se portugalski veznjak iz drugog plana, pucao iz daljine i iz blizine, ali Cillessen je sjajno branio.

Što se tiče kreatorskog dijela posla u timu Portugala, istakao se veznjak Manchester Cityja Bernardo Silva. Svoju dobru igru okrunio je asistencijom za gol u 60. minuti. Strijelac je bio Goncalo Guedes koji je s 20 metara odlično pronašao lijevi donji ugao Cillessenove mreže.

Holandžani su se morali otvoriti, Koeman je pokušao sve da bi došao bar do produžetaka. Najbliži pogotku bio je Memphis Depay čiji je pokušaj udarca glavom završio u rukama Rui Patricia. Do kraja utakmice ekipa Ronalda Koemana nije mogla do nove velike prilike i sve je završilo slavljem na Dragau na kojem su Portugalci ušli u povijest kao prvi osvajači Lige nacija.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...