Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, bosanskohercegovački internacionalci u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, američko-kanadskoj NBA, imali su u noćašnjim utakmicama zapažene učinke. Interesantno je da su obje njihove ekipe ubacile identičan broj poena (116), ali je jedna izgubila, a druga slavila.

U novom porazu Phoenix Sunsa, ovaj put od branilaca titule Golden State Warriorsa, Teletović je postigao 14 poena, dok je Nurkić u trijumfu svojih Denver Nuggetsa nad gostujućim Washington Wizardsima ubacio 17 poena.

Warriorsi su meč prelomili u posljednjoj četvrtini, koju su dobili sa 16 poena razlike (37:21), te slavili sa konačnih 123:116. Teletovićev tim je tako ponovo, već 49. put u sezoni, ostao “kratkih rukava”.

Osim spomenutih 14 poena, Mirza je imao i tri skoka, te jednu izgubljenu loptu.

U drugoj utakmici u kojoj je nastupio naš internacionalac Jusuf Nurkić, njegovi Nuggetsi trijumfovali su nad Wizardsima sa 16 poena razlike (116:100).

Nurkić je za nešto manje od 18 minuta provedenih na parketu ubacio 17 poena, uz četiri skoka, po jednu asistenciju i ukradenu loptu, te dvije blokade.

KOMENTARI:
Loading...