Pravoj drami svjedočili su ljubitelji rukometa u susretu između Njemačke i Slovenije, što je ujedno bio i derbi 2. kola grupe C.

Nakon isteka 60 minuta pobjedu u rukama imala je Slovenija, ali su onda litavske sudije Mažeika i Gatelis umiješali prste i donijeli odluku da će Nijemci imati semderac za remi.

Odlučili su da je Blaž Blagotinšek prekršio pravila i omeo njemačkog igrača pri izvođenju centra, što se, prema novim pravilima, kažnjava crvenim kartonom i sedmercem.

Nije se to svidjelo selektoru Slovenije Veselinu Vujoviću, koji nije mogao vjerovati i stao je na gol svoje ekipe kako bi branio taj sedmerac.

– Ako oni prave cirkus, onda mogu i ja – obrazložio je taj potez Vujošević i ponovo prozvao rukovodeće ljude EHF-a (imao zamjerki i na suđenje u porazu od Makedonije):

– Napravili su rukomet smiješnim jer ga vode debili! Ja očito ne znam pravila! Mogu samo čestitati Nijemcima.

Tobias Reichmann je s penala pogodio za 25:25 i ostavio Sloveniju gotovo bez ikakvih šansi da se dokopa polufinala Europskoga rukometnog prvenstva.

– Sudije i delegat doveli su utakmicu u egal, i to u utakmicu u kojoj smo mi vodili gotovo svih 60 minuta – zaključio je Vujović.

KOMENTARI:
Loading...