Bosanskohercegovački reprezentativac i veznjak Juventusa Miralem Pjanić zauzima 70. mjesto na listi najboljih igrača svijeta u 2016. godini prema izboru britanskog Guardiana.U izboru su učestvovale čak 124 osobe iz 45 zemalja među kojima su legende poput Javiera Zanettija, Hernana Crespa i Jana Kollera, dva trenera i brojni novinari. Među onima koji su učestvovali u izboru je i bh. novinar Saša Ibrulj koji sarađuje sa Guardianom.

Guardian svake godine bira najboljih 100 igrača svijeta, a jedini bh. fudbaler koji je u posljednje dvije godine bio uvršten na listu je Miralem Pjanić. On je prošle godine zauzeo 55. mjesto, a ove godine 70. mjesto na listi.

“Jedan od samo dva igrača koji su imali dvocifren učinak i po broju golova i po broju asistencija u Seriji A prošle sezone. Lako je uočiti zašto ga je Juventus toliko želio ukrasti Romi proteklog ljeta. Bosanac je imao problema da se pronađe u novom timu, ali njegova prefinjena tehnika i dodir nikada nisu bili upitni. U otvorenoj igri Pjanić je više suptilan nego spektakularan, ali njegovi prekidi su izuzetni što nije iznenađenje s obzirom da je učio od legendarnog Juninha Pernambucana u Lyonu”, napisao je novinar Paolo Bandini u opisu Miralema Pjanića.

Iza Pjanića na listi nalaze se igrači poput Alvara Morate, Aarona Ramseyja, Roberta Firmina, Yannicka Carrasca, Mareka Hamšika i Tihibauta Courtoisa. Od igrača iz regije najbolje je plasiran Luka Modrić koji je na 12. mjestu. Listu možete pogledati na ovom linku.

KOMENTARI:
Loading...