VEZANI TEKST – Željezničar otputovao za Tuzlu, gotova papirologija za dvojicu novih igrača

Tuzlanski sastav je, za razliku od Plavih, pobjedom ušao u proljetni dio sezone. Izabranici Husrefa Musemića su s 2:0 slavili u gradskom derbiju protiv Slobode.

– Bilo je i lakših utakmica od ove koja nas očekuje. Igramo protiv ekipe koja definitivno ne pripada onom dijelu tabele gdje se nalaze. Imaju ambicije da se popnu gore, i u prvom kolu su pokazali da to nisu deklarativne ambicije, nego stvarne. Pojačali su se, definitivno. Ne mislim samo brojčano, nego kvalitetom. Pokazali su to u neugodnoj utakmici, koja je za njih nešto specifično, i poprilično lako riješili u svoju korist – naglasio je trener Željezničara Amar Osim, te dodao:

– Sa nama igraju na terenu takav kakav jeste, koji nije ni izgledao tako loš, kao što smo navikli da zna biti loš. Drugačija će utakmica biti. Tamo su bili favoriti, ovdje nisu, ali nismo ni mi. Imaju svoje adute, mi svoje. Igrali smo odgovorno protiv Sarajeva, nismo im dozvolili puno stvari, nismo ni previše napravili, iako smo bili bliže pobjedi.

Strateg Plavi smatra kako će nijanse presuditi u susretu između njegovih izabranika i Tuzla Cityja.

– Presudit će nijanse, pretpostavljam. Oni imaju pojedince koji mogu riješiti stvari. Mi smo navikli da igramo zajedno, nismo mnogo mijenjali, a šta će presuditi u jednoj utakmici nikada se ne zna. Svako ima svoje adute. Imamo naravno zadovljstvo i poseban motiv da igramo protiv Husrefa (Musemić op.a) opet, to je i meni kao treneru i ekipi motiv. To je dobra stvar. Uradit ćemo sve da izađemo iz utakmice sa boljim rezultatom – kazao je Osim uz konstataciju da Ramović ima pravo nastupa, te da se vraćaju Miličević i Lendrić.