Bit će to drugi sudar ove dvije ekipe ovog proljeća, s obzirom na to da su na otvaranju proljetnog dijela Borac i Olimpik odigrali susret na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, koji je završen pobjedom domaćih rezultatom 2:0.

Kenan Horić je upravo na toj utakmici debitovao za Vukove, a od tada je odigrao sve minute ovog proljeća.

– Zadovoljan sam svojim igrama i kako sam se uklopio u ekipu. Doduše nije ni bilo pretjerano teško, s obzirom na to da sam sa mnogima od njih igrao zajedno ili smo se susretali na terenima. Imamo stvarno odličnu atmosferu u timu i to je svakako velika stvar za nas – rekao je Horić.

U prethodnom kolu Olimpik je remizirao sa ekipom Veleža.

– Mislim da je to realan rezultat, s obzirom na prikazano na terenu. Možda smo mi mogli i prije do izjednačujućeg pogotka. Svi znamo da je Velež odlična ekipa, sa ambicijama za plasman u Evropu, a mi smo pokazali da se možemo nositi sa njima bez problema, što nam je dodatni impuls za utakmice koje dolaze – ističe iskusni defanzivac.

Slijedi gostovanje ekipi Borca, a Horić smatra da je slaba tačka Banjalučana to što su u srijedu igrali utakmicu Kupa BiH.

– Još jedna od ekipa koje se bore za sami vrh tabele. Igrali smo na otvorenju sezone i doživjeli poraz, u utakmici u kojoj smo lako mogli doći do boda ili sva tri. Oni su iskusna ekipa, sa nekoliko sjajnih pojedinaca i svakako da neće biti lako.

Imaju utakmicu više od nas ovog proljeća, koju su odigrali u srijedu u Kupu BiH i siguran sam da je ostavila traga na njima. Na nama ostaje da budemo koncentrisani i da probamo iskoristiti prilike koje nam se stvore tokom susreta, kako bismo ostvarili povoljan rezultat -rekao je Horić.

Susret između Borca i Olimpika igra se sutra (nedjelja) od 19 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.