Podsjetimo, jučer smo zatražili informaciju o statusu i stepenu povrede ove dvojice napadača. Šejla Jamaković, portparolka FK Sarajevo, nakon dva telefonska razgovora obećala nam je da će potpunu informaciju proslijediti e-mailom.

Kako na adrese preko kojih komuniciramo i na koje stižu informacije iz Bordo tima do sinoć nije stigao odgovor, objavili smo kako smo uskraćeni za informacije. 

Međutim, došlo je do nesporazuma, jer je portparolka prvaka BiH, kao što je i obećala, poslala odgovor (15.33 sati), ali na treći redakcijski mail. U odgovoru koje nam je sinoć proslijedila na uobičajene kanale komunikacije, potvrdila je da Cmiljanić još nije registrovan, ali i da se Handžić oporavio od povrede.

– Proces registracije novog igrača Borisa Cmiljanića je u toku, kompletira se sva potrebna dokumentacija. Obzirom da igrač nije državljanin Bosne i Hercegovine procedura je nešto duža – saopćili su iz press službe FK Sarajevo, a potom su objasnili i situaciju sa drugim napadačem:

– U prijateljskoj utakmici protiv Levskog (2. februar), došlo je do lakše povrede – kontuzije koljena praćene superiostalnim hematomom i bolovima. U ovom momentu Haris Handžić trenira sa ekipom po redovnom planu i programu.

Sigurno je da će informacija o Handžićevom oporavku obradovati i navijače Sarajeva, jer će stručni štab aktuelnog i jesenjeg prvaka BiH za derbi na Grbavici protiv Željezničara (1. marta u 17.30 sati), prema trenutnoj situaciji, na raspolaganju imati bar jednog  napadača.