Žirijem ove godine predsjedava proslavljeno ime bh, ex-jugoslovenske, evropske i svjetske košarke Slađana Golić. Iako su organizatori i članovi žirija primorani raditi u specifičnim uslovima, već sa prve sjednice poslana je jednoglasna i snažna poruka da ni ove godine neće biti odstupanja u profesionalnom i odgovornom pristupu u načinu izbora najboljih pojedinaca i sportskih kolektiva u našoj zemlji.

– Svi vrlo dobro znamo s kakvim se okolnostima susrećemo na globalnom nivou. Posao u žiriju nam je zbog toga ove godine otežan, ali to nas ne amnestira da izaberemo isključivo one najbolje i najzaslužnije. Prepoznat ćemo kvalitet. Naši sportisti su u godini na izmaku ostali uskraćeni za neka velika takmičenja, ali su ipak vrhunski rezultati postizani i naša je obaveza da ih kao članovi žirija najrelavantnijeg izbora ovakve vrste u BiH nagradimo. Velika je čast učestvovati u jednom ovako značajnom projektu – poručila je Slađana Golić.

U radu žirija su kao i ranijih godina uključeni predstavnici medija u BiH, članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH, te predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH.

– Olimpijski komitet BiH je i ove godine ponosni partner ove značajne manifestacije za bh. sport. Ne sumnjamo da ćemo i u ovim izmjenjenim uvjetima odraditi dobar posao – poručio je Marijan Kvesić, potpredsjednik OK BiH.

Nagrade će biti dodjeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za fair – play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno dijelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Proglašenje najboljih bit će obavljeno na 14. decembra sa početkom u 20 sati. Sve sjednice žirija biće održane online. Druga sjednica na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama zakazana je za 9. novembar.