Nakon teškog poraza od Francuske rezultatom 3:0, naš tim se danas oporavio i pružio odličnu partiju protiv domaće selekcije, kojoj je ovo, baš kao našoj, bila biti ili ne biti utakmica.

Naš tim je pružio jako dobru partiju i nadigravao se sa Austrijom tokom većeg dijela susreta, a utakmicu je prelomio pogocima Elmina Herića i Ajdina Hasića u 53. odnosno 56. minuti susreta.

Pogotkom Marcela Monsbergera, Austrija se nedugo nakon naša dva gola vratila u susret, ali do poravnanja nije stigla, pa je u finišu susreta napadala naš gol svim raspoloživim sredstvima.

To im se osvetilo u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, kada sjajan gol za konačnih 3:1 za naš tim postiže Edin Mujić. Nervozni domaći fudbaleri u finišu susreta dobijaju i crveni karton zbog grubog starta na sredini terena.

Reprezentativci BiH imat će jako težak zadatak da u posljednjem susretu kvalifikacija savladaju Dansku, s obzirom na to da je sasvim izvjesno da će Francuska dobiti Austriju i takmičenje okončati sa šest osvojenih bodova, nakon današnjeg iznenadnog poraza od Danske.

Naš tim može se plasirati dalje samo uz pobjedu protiv Danske, i to pobjedu od minimalno dva gola razlike.

KOMENTARI:
Loading...