Bio je jedan od najvećih vratara Dinama u klupskoj povijesti. S Modrima je osvojio i Kup velesajamskih gradova 1967., skupa s našim Danijalom Pirićem.

– Bio sam član izviđača i bili smo na Severinu na Kupi. Bila su dva izviđačka logora na dvije livade. Jedni su bili slovenski, drugi naši. Igrali smo nogomet protiv njih. Ja sam igrao za zagrebačke izviđače i jednom sam ostao iza slovenske obrane. Oni su imali loptu, a ja sam rekao: ‘Dodaj mi žogu’ i ovaj mi je dao loptu i ja sam im zabio gol. I onda su mi rekli: ‘Ti si pravi žoga, na svaki način’. Tako sam ostao Žoga…, ispričao je Škorić kako je dobio nadimak.

Škorić je rođen 27. srpnja 1941. godine u Zagrebu, a mrežu Dinama branio je devet godina, od 1960. do 1969. godine. Sa zagrebačkim klubom osvojio je Kup Jugoslavije 1960., 1963., 1965. i 1969., a kruna karijere bilo je osvajanje Kupa velesajamskih gradova 1967. Skupio je i osam nastupa za jugoslavensku reprezentaciju. Bio je poznat po izvrsnim reakcijama i brzim refleksima, a uz Dinamo branio je i u zagrebačkom Elektrostroju, Avignonu, ljubljanskoj Olimpiji, Stuttgartu, Bayernu i NK Zagrebu.

Igračku je karijeru završio 1975. godine, a potom u Zagrebu završio višu trenersku školu. Vodio je BSK iz Slavonskog Broda pa tri i pol godine bio izbornik reprezentacije Angole.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...