Uprkos želji da pomogne nacionalnom timu, centar Portland Trail Blazersa bio je primoran ispoštovati odredbe usaglašene između NBA i FIBA.

VEZANI TEKST – Jusuf Nurkić ipak stigao na pripreme bh. košarkaša

Ipak, Nurkić je danas stigao na Ilidžu gdje se okupila naša najbolja košarnaška selekcija kako bi održao makar dio svog obećanja, što jasno dokazuje neospornu želju koju je imao naš NBA igrač.

– Mislim da FIBA ima svoja pravila i nijedan NBA igrač ne može nastupati u ovim kvalifikacijama. Stvarno sam bio spreman da igram za reprezentaciju, ali takva su pravila. Došao sam da podržim momke, sa tim u klubu nemaju problema. U Savezu rade najbolji mogući posao i mislim da neće biti problema da se prođe dalje – kazao je Nurkić za Nova BH, te dodao:

– Mislim da bi bilo lijepo sada završiti sve sa dvije pobjede. Došlo je pozitivno vrijeme u kojem mi organizujemo sve, iako je došla situacija s pandemijom koja je sve promijenila.

Uskoro će i nova sezona NBA lige, a Nurkić nije mnogo želio komentarisati trejdove koji su se već desili.

– Nema potrebe mnogo komentarisati, to je ipak NBA liga. Već imamo pet novih igrača kod mene jer slijedi brzi restart lige. Već unutar sedam dana imamo “trade deadline”, kamp počinje brzo, a i svake godine je tako. Uopće ne razmišljam o odlasku iz Portlanda – naglasio je Nurkić.