Susret u kojem su izabranici selektora Vedrana Bosnića, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, pratio je i njihov reprezentativni kolega “preko okeana” Jusuf Nurkić.

Centar Portland Trail Blazersa koji se oporavlja od povrede zgloba desne ruke “prokomentarisao” je nekoliko situacija iz igre našeg tima, a njegovi su se statusi očito dopali svima koji prate njegovu zvaničnu Facebook stranicu.

– Sujo #22 – bio je prvi u nizu Nurkićevih kometara koji se očito odnosio na Sulejmanovića odličnu utakmicu, u kojoj je pogodio četiri od pet šuteva za tri poena.

Nurkiće je bočito bio impresioniran i fantastičnim zakucavanjem Amara Gegića, a sve je “ispratio” uz komenatar “AirGega”, dok je nakon što je Kamenjaš “zdrobio” loptu kroz obruč Grčke napisao “Kameniiii”.

Podsjećanja radi, Nurkić je tokom prošlog “balona” imao želju da igra u mečevima protiv Bugarske i Latvije, no jasna NBA pravila mu to nisu dozvolila.

Ipak, Nurkić se pojavio na okupljanju naše selekcije kako bi posjetio svoje reprezentativne kolege i stručni štab i tako im dao podršku za dvije važne pobjede koje su koasnije ostvarili.