Nogometni savez BiH oglasio se saopćenjem za javnost povodom incidenata koji su popratili susret između Grčke i BiH, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Povodom incidenata prije, tokom i poslije utakmice u Atini, koje sigurno ne možemo nazvati gostoprimstvom, izražavamo naše proteste i žaljenje. Cijeneći primjerene reakcije iz Grčke, spremni smo pružiti priliku da odnosi dva prijateljska saveza i sportski razlozi ipak dominiraju u narednom periodu”, kaže se u saopćenju.

Iz Nogometnog saveza BiH izražavaju žaljenje što su i naši navijači u jednom trenutku, želeći proslaviti gol, napravili “nesportski faul”.

“Postupci naših navijača su bili neprimjereni, ali uz više senzibiliteta i razumljivi, s obzirom na provokacije, transparente i skandiranja navijača Grčke, koji su zasigurno bili inicijalni povod za ovakvo reagovanje nakon postignutog gola. Ipak, velika podrška nadjačala je i taj trenutak te zahvaljujući impulsu s tribina postignut je rezultat koji nam daje nadu za ostvarenje konačnog cilja”, navodi se u saopćenju.

Ono što ostaje, a o čemu je svjedočila i šira sportska javnost, ističu iz Nogometnog saveza BiH, jesu činjenice da nas ovakav doček i događaji čine tužnim i svakako zabrinutim.

“Svjesni smo da će FIFA kazniti sve ono što je bilo nesportsko i što nije u skladu sa nogometnim pravilima. Nadamo se da će FIFA uvažiti dio i naših navijačkih emocija ali i činjenicu da su dva saveza objektivno na istom putu. Želimo, u revanšu, biti dobri domaćini a sve naše protivnike, pa i reprezentaciju Grčke, dočekati kao velike sportske rivale i prijatelje”, dodaje se u saopćenju.

KOMENTARI:
Loading...